Wednesday May 24, 2023

Ziua Africii la UNESCO

Ziua Africii la UNESCO este un eveniment anual organizat în data de 25 mai pentru a aniversa înființarea Organizației Unității Africane, astăzi Uniunea Africană, la  aceeași dată, în 1963. Evenimentul celebrează diversitatea culturilor, moștenirea și importanța continentului african, având drept principal scop să stimuleze dialogul, să promoveze înțelegerea interculturală și să exploreze modalități de colaborare între țările africane și comunitatea internațională.

Anul acesta, în perioada 22-24 mai, CNR UNESCO a organizat o serie de evenimente dedicate zilei Africii, sub genericul Africa, dialog între culturi. Partenerul CNR UNESCO este Institutul de Studii Africane de la Universitatea din București.

Data de 24 mai a fost consacrată analizei, din perspectivă interculturală, a rolului ritualic și simbolic al măștii în culturile africane și sud-est europene.

UZPR este partener media al evenimentelor organizate de CNR UNESCO.

Interviu realizat de Mădălina Corina Diaconu

Începând cu 2011 UNESCO sărbătorește și  „Săptămâna Africană”.  Prima ediție a avut loc între 23 și 25 mai 2011, la sediul UNESCO din Paris, iar de atunci Săptămâna Africană a devenit un eveniment anual dedicat promovării culturii, moștenirii și dezvoltării acestui continent, aflat în centrul orientărilor strategice ale Organizației.Tematica ediției din acest an a Săptămânii Africii (25 – 29 mai 2023) este „Pace, inovație și dezvoltare durabilă în Africa”.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320