Monday Nov 21, 2022

UZPR partener al evenimentului de comemorare a 35 de ani de la Revolta anticomunistă de la Brașov 1987

Romanul grafic interactiv "Momente din istorie. Vol. II. Revolta anticomunistă de la Braşov. 15 noiembrie 1987", realizat de Mihai I. Grăjdeanu, a fost lansat, duminică 13 noiembrie 2022, la Muzeul Amintirilor din Comunism, în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul comemorării revoltei muncitoreşti ce a avut loc în urmă cu 35 de ani. 

Volumul a apărut la Editura Fundaţiei Culturale Memoria şi prezintă publicului, în bandă desenată, momentele importante ale revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din 1987.

"Acest tip de roman grafic interactiv este un concept nou în România şi cred că elevii sunt interesaţi să descopere istoria altfel decât prin intermediul orelor de la şcoală sau din cărţile clasice de istorie. Filmul, la fel ca banda desenată, reprezintă un intermediar pentru a transmite idei, mesaje care să rămână în mintea privitorului sau cititorului. Prin acest mod de interactivitate, prin paginile cu întrebări şi fotografii inserate, îi încurajez pe elevi să contribuie la poveste, să-şi exprime propria opinie. În romanul grafic, cititorul este invitat să caute răspunsuri din punctul lui de vedere. Astfel, bariera de comunicare dintre elev - profesor cred că dispare şi se poate porni o discuţie constructivă la ora de istorie sau într-un muzeu. Şi totul pe baza unui roman grafic de acest gen", a declarat Mihai I. Grăjdeanu.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Culturală Memoria, Muzeul Amintirilor din Comunism - Braşov şi Muzeul Ororilor Comunismului în Romania, în parteneriat cu Asociaţia 15 noiembrie 1987 - Braşov, Colegiul Naţional "Dr. Ioan Meşotă" şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. (AGERPRES)

Foto: Allen Coliban - primarul orașului Brașov, Mihai I. Grăjdeanu - autor și profesor de benzi desenate, Marius Boeriu - președinte Asociația 15 Noiembrie.

Înregistrare din cadrul evenimentului.

Expoziția cu desene în original din romanul grafic lansat, se poate vizita până la finalul lunii noiembrie la Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov .

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320