Saturday Nov 12, 2022

”Pandemie și Patriotism” - tema Premiilor UZPR 2022

Laureat al Premiului "Opera Omnia" la Gala Premiilor UZPR 2022, jurnalistul Dan Constantin explică înțelesul temei "Pandemie și Patriotism".

”Am fost fascinat, din copilărie, de lumea ziarelor și a tiparului. În școla primară, după cursuri, fugem la tipografia orașului, unde tatăl meu conducea ziarul local. Acesta era cules mnual, cu litere de plumb, tipărit pe mașină plană. Am de atunci impregnat în genă, mirosul iute al tipografiei în plumb, pe care nu l-au șters evoluțiile tehnologiei” – mărturisește premiatul nostru. 

În facultate, Politehnica din București, a condus publicația ”ING” a studenților politehniști, colaborând și la săptămânalul  ”Viața studențească”.

A debutat în presa profesionistă, în 1967, la ziarul ”Tribuna Ialomiței”. Au urmat ziarele ”Scânteia” și ”Informația Bucureștiului”. În 22 decembrie 1989, participă la realizarea primului ziar al Revoluției Române, dând ”bun de tipar” al primului număr al ziarului ”Libertatea”. Fost redactor șel la ”Jurnalul Național”, actualmente senior-editor al cotidianului "Jurnalul" și redactor șef Revista UZPR.

 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320