Saturday Nov 26, 2022

Discursul secretarului general adjunct, NATO, Mircea Geoană, la ATENA SECURITY FORUM

Material în limba engleză.

24 Noiembrie 2022

SECURITATEA EUROPEANĂ DUPĂ RĂZBOI ÎN UCRAINA
Provocările pentru NATO și UE – contribuția Greciei la pace, securitate și stabilitate în estul Mediteranei și sud-estul Europei

Conferință hibrid | Muzeul Acropolei Atena – Auditorium Dimitrios Pantermalis

Războiul din Ucraina a schimbat radical peisajul securității europene. Instituțiile europene și euro-atlantice se confruntă cu provocări fără precedent, deoarece un conflict prin mijloace convenționale și hibride este purtat în inima continentului european, fără sfârșit. Implicațiile războiului pentru UE și NATO și consecințele asupra păcii, stabilității și securității în Grecia și în regiunea extinsă a Europei de Sud-Est și a Mediteranei de Est vor fi în centrul discuțiilor la reuniunea internațională ATENA SECURITY FORUM organizată de IDIS. la 24 noiembrie, la Atena, cu participarea unor cadre universitare de top și factori de decizie.

Printre vorbitorii principali s-au numărat Peter Altmaier, fost ministru al finanțelor și energiei din Germania; Kostas Bakoyannis – Primarul Atenei; Mikulas Dzurinda, președinte al Centrului W. Martens și fost prim-ministru al Slovaciei; Nabil Fahmy, fost ministru de externe al Egiptului; Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO; Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, Akis Skertsos – ministru de stat, responsabil pentru coordonarea politicilor guvernamentale, printre alții.

www.nato.int/cps/en/natohq/audio.htm

https://idis.gr/asf/

 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320