Monday Mar 06, 2023

Ceremonia de la sediul NATO - un an de război de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei

Material în limba engleză.

Vorbind la sediul NATO (24 februarie 2023), secretarul general adjunct Mircea Geoană a spus că NATO a fost partenerul Ucrainei de când și-a câștigat independența pentru prima dată, cu peste treizeci de ani în urmă și că NATO va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Domnul Geoană a prezentat un discurs în cadrul unei ceremonii de marcare a împlinirii unui an de la lansarea invaziei Rusia în Ucrainei, vernisind o expoziție de fotografii și videoclipuri despre crimele de război comise de invadatori, organizată de Aliații NATO România și Polonia cu sprijinul șefului misiunii Ucrainei la NATO.

Secretarul general adjunct a spus că imaginile expuse au fost o reamintire a brutalității lui Putin, a disprețului său total față de viața umană și a „hotărârii sale de a distruge Ucraina și de a răsturna ordinea internațională bazată pe reguli”.

Aliații NATO au oferit Ucrainei un sprijin fără precedent.

Experții aliați ajută Ucraina să documenteze și să dovedească crimele comise. Olanda va stabili o anchetă specială la Haga. „Cei responsabili trebuie trași la răspundere”, a spus el.

Secretarul general adjunct a subliniat că imaginile din expoziție arată, de asemenea, o națiune „în picioare”, forțe armate curajoase care își pun viața în pericol și „un popor mândru care nu va fi învins”.

www.nato.int

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822